Rola sektora publicznego w edukacji i zdrowiu.
Żeby wydedukować, czym jest wino, należy odróżnić skład jego szczegółów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z gron przed fermentacją składa się głównie z wody i cukrów, a również z kwasów i innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za nieodwołalny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca obszerną część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, jednak zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewien charakter degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, jakie znajdują się w skórce winogron oraz wolno je uważać za normalny konserwant, który zezwala winom starzeć się znacznie więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do grzech w sposób sztuczny oraz składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Kup teraz
2. Strona
3. Strona
4. Triki
5. Subskrybuj