Porady dotyczące radzenia sobie z trudnymi emocjami.
Aby zrozumieć, czym jest wino, wypada odróżnić skład jego elementów, gdy jest gronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody i cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, jakie są obowiązkowe za nieodwołalny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca rozległą część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, jednakowoż zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny zakres degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, które znajdują się w skórce winogron i można je uważać za normalny konserwant, jaki pozwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do grzech w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Znajdź tutaj
3. Przeczytaj więcej
4. Przeczytaj więcej
5. Wejdź Porady dotyczące radzenia sobie z trudnymi emocjami.